saxofon

Att gå musikaliskt vilse – på bästa sätt

Att gå musikaliskt vilse – på bästa sätt

Ju äldre man blir desto bredare blir musiksmaken?
Eller?
Kanske är det så att den blir mer och mer cementerad för vissa.

Man gillar liksom det man gillar. Samtidigt finns det så otroligt mycket att upptäcka. För den som hungrar efter mer musik tar resan aldrig slut. Speciellt inte sedan strömningstjänsterna gjorde allt så lättillgängligt. Du behöver egentligen inte ens leta aktivt för att hitta ny musik:
Förslagen liksom bara dyker upp i spelaren och plötsligt har man varit på en musikalisk resa som verkligen kan ha tagit en till ytterligheter. 

Det är det som är så spännande med musik. Det är lite som att vara ute och på vandring. Man har oftast en väg som man vill utforska – men längs den vägen så hittar man nya upplevelser. Ofta så kan det också vara så att man temporärt kan gå vilse, men plötsligt upptäcker att man har hittat en ny väg till samma mål.

Inom musiken kan det ibland vara kul att bra utforska ett nytt instrument. Man till exempel bestämmer sig för att endast lyssna på saxofonmusik under en hel dag. Inte för att man älskar det – utan för att man sällan lyssnar på det.

Kanske visar det sig då att du faktiskt inte gillar saxar. Eller så blir du helt förtrollad av detta fantastiska instrument. Lyssnar du till exempel på Colin Stetsons ”All this I do for glory” kan det hända att man till slut bestämmer för att lära sig att spela. 

Man köper helt sonika en saxofon från www.danguitar.se och sätter igång att lära sig spela. För denna butik har snabba leveranser så det är knappt att man hinner hämta andan innan instrumentet har dykt upp.
Nu har du en lång och underbara resa framför dig. Att spela ett instrument är en gåva, både till sig själv och till andra. Förutsatt att de uppskattar ditt spelande.