Värmepump

Bidra till en grönare värld med en värmepump

Bidra till en grönare värld med en värmepump

När man köper ett hus ska man se till att det finns en uppvärmning som är bra och inte kostar skjortan. Eftersom vi har många kalla vintermånader i Sverige är det viktigt att ha en uppvärmning som klarar det och ger huset en behaglig inomhusmiljö. I gamla hus är det inte sällan som det är direktverkande el.

Det kan också finnas fönster och dörrar som varit med länge och kanske inte har det bästa u-värdet samtidigt som de inte är täta och därmed släpper in och ut luft. Om man har köpt ett begagnat hus eller har bott i sitt hus länge kan det därför vara bra att se över detta. Börja med att gå igenom husets skal, det vill säga dörrar och fönster. Byt ut och täta där det behövs.

Därefter kan du titta på olika uppvärmningsalternativ. Ett populärt alternativt som ofta sänker värmekostnaderna ene hel del är värmepumpar. I många nybyggnationer idag väljer man detta som lösning, ibland för uppvärmningen och ibland för både varmvatten och uppvärmning. Det kostar förstås en del vid själva köpet och installationen men det brukar man ganska snabbt ha tjänat igen då det brukar bli en stor skillnad på elräkningen. 

 

Värmepumpar är dessutom ett bra alternativ om man vill värna om miljön. Det är en miljövänlig energikälla då den hämtar sin energi från naturen och omvandlar det till värme. Värmepumparna, beroende på vilken slags värmepump man väljer, hämtar sin energi ur berggrund, mark, vatten, utomhusluft och ventilationsluft. 

Om du letar en värmepump i Stockholm finns det ett erfaret och kunnigt företag. Värmebolaget har ett stort sortiment av värmepumpar så är de också kunniga inom fler områden som gas, golvvärme och VVS. På deras hemsida kan man dessutom snabbt och enkelt fylla i en kostnadsfri offert så du har koll på vilka kostnader som det kan komma att röra sig om.