Byggnadssmide för ett spännande projekt

Kanske har du köpt ett äldre hus och vill förnya lite. Träräcken som har blivit fula och slitna med åren kan behöva tas bort och ersättas med lite modernare design. Kanske vill du ha byggnadssmide istället för trä och kanske har du också en egen idé om hur det skulle se ut om du själv fick bestämma.

Du får faktiskt bestämma, och det enda du behöver göra är att kontakta en specialist som tillverkar byggnadssmide enligt dina önskemål. De har gjort mängder av olika byggnadsdetaljer redan, så om du mot förmodan saknar egna idéer finns det gott om referenser som du kan titta på.

 

Räcken och trappor i smide

Byggnadssmide kan vara allt ifrån rännor och fästen till stora metallkonstruktioner längs fasaden. Det är modernt med metall, och man ser på nya hus att de har utvändiga spiraltrappor och många detaljer på byggnaden, som till exempel balkonger som ser ut att hänga med kedjor.

Du kan få en helt annan exteriör på ditt hus när du tänker renovera det, och du får experthjälp närhelst du vill. Om det finns ett stort hyreshus som är på gång att byggas i din kommun, kan du gå dit och titta på hur byggfirman löser olika detaljer, och du får massor av inspiration.

 

 

Järn, stål och plåt ger djärva idéer

När du beställer en detalj i byggnadssmide, kan du utnyttja materialets olika egenskaper, som färg och struktur. Man kan också välja borstat stål, lackerad plåt eller vad man tycker passar. Kombinationen metall och betong, eller olika sorters sten tillsammans med grått smide, är andra alternativ.

Industristilen med synliga rör och dova färger i inredningen är också populär, till exempel på nya gym och hotell. Det är ganska märkligt hur man kan skifta fokus när något blir modernt. Man ser det plötsligt med andra ögon och tycker det är snyggt.