Doften av nybakat bröd från ett bageri i Huddinge

Det finns få saker som slår doften av nybakat bröd. Speciellt på morgonen när det vankas frukost. Därför är det väldigt många bagerier som öppnar tidigt på morgonen, för att kunderna ska kunna trilla in och köpa sig några goda frallor till frukosten. Men bröd är även mycket gott till lunchen eller middagen, för att inte tala om utflykten eller nattmackan. Det finns helt enkelt alltid en anledning att ha bröd hemma.

 

Det kunden önskar sig

Om du besöker ett Bageri i Huddinge, som exempelvis https://www.tvabagare.se/, så kommer du troligen hitta vissa bröd, frallor och konditorivaror som du hittar på andra konditorier och bagerier. Vad beror det på? Jo, det finns vissa produkter som är genomgående populära över hela landet. Men sedan finns det även sådant som bageriet tagit fram själva och som blivit så pass eftertraktat att man börjat ha det i sitt stående sortiment.

Troligen finns det även hos alla bagerier en del öppningar för experiment med nya sorter. Det kan vara roligt att som kund hitta något som du aldrig smakat förut. Även om du alltid handlar hos samma bageri. Så som ägare ska man aldrig vara rädd för att dryga ut utbudet med vissa produkter som kan sticka ut lite extra. Kanske till och med något som följer säsongen och de råvaror som finns just då.

 

Lagra bröd som blir över

Skulle det bli bröd över och du vill äta det någon annan dag, så finns det många tips på hur du kan få brödet att hålla sig. Det bästa är att frysa in brödet samma dag som det bakats. När du sedan tar fram det och försiktigt värmer det i ugnen så kan det kännas som helt nybakat igen. Under själva förvaringen, när du köpt brödet, ska du inte kylförvara brödet och använda papperspåse.