Behandlingshem Skåne

Hjälp på behandlingshem i Skåne

Hjälp på behandlingshem i Skåne

Du har säkert hört talas om ordet behandlingshem förut, men vad är det för något egentligen? Varför ska man bo där? Och bor man där frivilligt eller inte?

Svaret på första frågan – vad det är – är att det är ett slags boende där man får hjälp med problem som man har. Problemet är ofta något som antingen skadar en själv eller andra i ens omgivning. Ofta gäller det någon form av beroende som till exempel spelmissbruk, alkohol eller andra droger. Därmed är även andra frågan besvarad om varför man ska bo där: för att få hjälp alltså.

Oftast handlar det om den fria viljan. Men i vissa fall är personen inte på behandlingshem av sin egen fria vilja. Då är det oftast för att man dömts för ett brott eller att man utgör en så pass stor fara för sig själv att socialtjänsten varit tvungen att gripa in. I dessa fall är det tvångsvård på ett slutet behandlingshem.

Byta miljö eller bara bo nära

Men i de allra flesta fall handlar det alltså om att personen själv vill ha hjälp. Om man då bor på ett behandlingshem kan man få hjälp mer kontinuerligt, under en längre tid.

Ibland är det skönt att åka iväg långt när man ska ta hjälp av ett behandlingshem. Det kan vara bra med ett avbrott från ens vanliga liv. Bor du i norra Sverige kanske du därför ska passa på att hitta ett behandlingshem i Skåne istället. Då kanske det blir lättare att bryta invanda mönster och vanor, samt passa på att njuta av de skånska vidderna.

Men du kanske redan bor i Skåne och tvärtom har svårt att bege dig långt hemifrån? Då kan du faktiskt gå enbart på kvällsbehandlingar istället. Kanske detta är ett bra alternativ för dig: https://www.rehabcentersteget.se/?