Installera nya pumpar i Norrköping

Att ha en väl fungerande pump är viktigt inom flera olika branscher, till exempel inom industrier som tillverkar livsmedel och elektronik. För att få den perfekta pumpen för just det ändamål man behöver så är det bäst att anlita proffs som sköter installationen av pumpen eller pumparna.

Behöver du hjälp med installation av dina pumpar i Norrköping så kan du vända dig till https://www.pump-pyrolysteknik.se/pumpservice-norrkoping/ som har en bred kompetens. De utför också en förstklassisk service på redan befintliga pumpar. Deras service utförs med originaldelar och detta gör det möjligt att behålla ATEX-klassificeringen på pumparna. Du kan känna dig trygg med att anlita denna service då ATEX-klassificeringen kvarstår och säkerheten består i din tillverkning.

 

Olika sorters pumpar

Det finns en oändlighet av pumpar som kan användas inom olika områden och till olika ändamål. En pump som används inom industri är en magnetpump. Den passar extra bra inom livsmedelsbranschen eftersom den förflyttar livsmedel på ett utmärkt sätt. När man jobbar med till exempel lim och färg som är i en tjockare konsistens så är en membranpump att föredra.

 

Tips till dig som ska köpa en pump

För dig som ska köpa en pump till din tillverkning är det viktigt med noggrann planering. Du behöver veta exakt hur arbetsflödet kommer att vara i industrilokalen och se till så att pumpen sitter i en lagom höjd. Vilken sorts pump man ska köpa är det produkten som avgör. 

Man ska se till att ha koll på vikten på produkten så att man får fatt på en pump som har rätt prestanda. Om det är en produkt med en lätt vikt så kan man klara sig med en pump som har lägre kapacitet. Placeringen är väsentligt ur ergonomisk synpunkt och är det en pump som kommer att användas dagligen så bör den vara elektrisk.