bilverkstad hoting

Låt en specialiserad plåtverkstad ta hand om bucklan!

Låt en specialiserad plåtverkstad ta hand om bucklan!

editorial

Om du har en plåtskada på din bil, tveka inte att låta en bilverkstad titta på den idag! Låt en bilverkstad hoting få din bil att se som ny ut igen!

Vad gör en karosseriverkstad?

En karosseriverkstad kan ta hand om flera olika typer av plåtskador.

Vanliga problem är bucklor, repor, rost och korrosion, färgskador, ramskador och till och med större kollisionsreparationer.

De använder en kombination av verktyg och tekniker, t.ex. värme, tryck, hammare och rullar, för att reparera plåtpanelen. I vissa fall kan de behöva ersätta hela sektioner eller paneler med nya delar. De kan också hjälpa till med mindre problem som små bucklor och repor som kan fyllas ut eller målas över.

Teknikerna som de använder är exempelvis svetsutrustning, borrmaskin och kranar, eller en plasthammare.

bilverkstad hoting

Repor kan repareras genom att slipa ner det berörda området och sedan måla om det. Rost och korrosion kan kräva mer omfattande reparationer, t.ex. sandblästring för att avlägsna rosten innan du målar om. För lackskador kan verkstaden applicera ett nytt lager färg för att återställa bilens ursprungliga utseende.

Ramskador kan repareras genom att ersätta skadade delar, såsom ramskenor, eller genom att svetsa nya stödstrukturer på plats. Större kollisionsreparationer innebär ett mer intensivt arbete, som att reparera strukturella komponenter och reparera kraftigt skadade paneler. Oavsett vilken typ av plåtskada din bil har, kan Ivars bilverkstad hoting hjälpa dig att få den reparerad snabbt och säkert.

Vad kostar det att ge bilen plåtservice?

Kostnaden för reparation av plåt beror på hur allvarlig skadan är och hur komplicerad reparationen är. I vissa fall kan din försäkring täcka en del av, eller alla kostnader, så det är alltid värt att kontrollera med ditt försäkringsbolag innan du tar något beslut. Oavsett om det rör sig om en liten buckla eller en omfattande skada kan experterna på din lokala bilverkstad hjälpa dig att få din bil att se ut som ny igen.