polermedel

Om att välja rätt polermedel för rätt ändamål

Om att välja rätt polermedel för rätt ändamål

editorial

Hur vet man vilket polermedel man ska välja? Vågar man köra med samma medel till bilen som de använde i den mekaniska verkstaden i byn? Frågetecknen kan vara flera och stora när det kommer till vilket medel som är lämpligast när du polerar olika ytor och framförallt olika material. Men misströsta inte. Du kan komma väldigt långt med lite research och här kan du även få lite enkla tips. 

För att göra det så enkelt det bara går, så kan man säga såhär att om du ska behandla metall – välj ett polermedel avsett för metall. Ska du behandla plast – ja, du fattar. Sedan kan man också göra undantag ibland.

image

Polermedel för både privat och professionellt bruk

När du väljer polermedel, försäkra dig om att du har rätt produkt till det material som ska behandlas. För metallpolering hittar du ett antal noga utvalda varianter av polermedel som ger precis den yta som du vill ha när du polerar din slutprodukt. Hur du väljer att behandla ditt material är upp till dig. Många gånger räcker det med att du gnuggar med en svamp för att få det resultat du önskar, men det kan variera mellan de olika materialen du behandlar. Plast har andra egenskaper än metall exempelvis, men ofta går det bra att använda polermedel för metall även på hårdare plast.

Flera av de polermedel du hittar på marknaden lämpar sig både för privat och industriellt bruk. Har du en verkstad och du behöver behandla en metall eller plastprodukt med polerskiva går det ofta bra att kombinera något av medlen till detta ändamål. Som privatperson kan du använda ditt polermedel om du vill behandla lacken på bilen. Är du osäker på vilken sorts medel du bör använda, kolla specifikationerna för respektive produkt så brukar det klarna. Lycka till med användandet av ditt polermedel!