Pallkragar ger odlarglädje

advertorial

Om man släktforskar bakåt i sin familj kommer man snart att hitta att de flesta har jordbrukare i generna. Det märks framförallt på vårkanten när det börjar grönska och spira utomhus. Pirret i fingrarna att vilja känna jorden myllas runt av fingrarna är underbart. Det är vackert att se daggmaskarna krypa runt likt ystra kalvar på grönbete. Att känna att man är här och nu och får kontakt med naturen och odla egna saker är ljuvligt.

En del tror att man behöver bli självförsörjande för att man odlar, men då kan man förta odlingsglädjen. För någon är det roligt att se att hur ett litet, litet solrosfrö kan bli en flera meter hög vacker blomma. Solrosen ger på sensommaren även glädje till fåglarna som pickar loss fröna om man inte vill äta dem själv.

 

Pallkrage

 

Odla både blommor och grönsaker i pallkrage

Att så morötter, ha en tomatplanta eller några smultronplantor är också lätta saker som ger glädje under sommaren. Man kanske tänker att man odlar inomhus trots att man har en trädgårdsyta. Det är många som har svårt att gräva ett hål i gräsmattan för att plantera lite blommor eller grönsaker som bara är ettåriga. En del har också problem med att böja sig ner till marknivå på grund av ryggen eller knäna.

Då är det perfekt att använda sig av en pallkrage för sin odling. Man får upp odlingarna i höjd och det är lättare att hantera dem. Dessutom ser det prydligare ut i trädgården när man har en eller flera pallkragar. Det vanligaste är att ha enkla pallkragar i trä. Vill man ha ett verkligt smycke till sin trädgård kan man ha pallkragar i cortenstål. Cortenstål får en vacker rustik yta som håller i många år framöver. Det gör att cortenstål blir vackrare med åren och passar lika bra till grönsaksodling som till blommor.