Tandläkare

Regelbundna besök hos tandläkare kan innebära betydligt mindre besvär och smärta än om man väntar till något är fel

Regelbundna besök hos tandläkare kan innebära betydligt mindre besvär och smärta än om man väntar till något är fel

editorial

Att göra regelbundna besök hos tandläkaren är det allra bästa om det finns en önskan att hålla tänderna starka och friska samt för att undvika onödigt höga utgifter. Vid en undersökning kan tandläkaren både upptäcka om det är något som inte stämmer samt se om något håller på att gå fel och därmed rekommendera åtgärder för att stoppa problemet från att växa sig större. De allra flesta slipper nog helst rotfyllning och lagning av hål, vilket alltså kan vara möjligt om man håller koll på tänderna.

Ett större fel betyder i regel större ingrepp och högre tandläkarkostnader 

Med regelbundna besök så är det möjligt att upptäcka problem i tid, vilket innebär att man kan undvika både smärta och dyra behandlingskostnader för att kunna åtgärda problemet.

Ju större problemet är desto större ingrepp krävs, men upptäcks felet i ett tidigt stadie så kan det till och med vara möjligt att slippa ett ingrepp och istället stoppa det genom åtgärder som man själv kan göra. Det kan till exempel handla om att vara mer noggrann när man borstar tänderna eller att tillföra mer fluor genom munskölj eller tuggummi.

tandläkare

En tandläkare kan göra tänderna vackrare

En tandläkare kan ofta också erbjuda estetisk tandvård. För många är det viktigt att ha ett fräscht, vackert leende och det kan bland annat uppnås genom tandblekning. I regel är det tryggare att bleka sina tänder hos ett proffs istället för att göra det själv hemma då det kan leda till att man tar i för mycket och skadar emaljen.

Mångsidig tandläkare i Östersund

Björk Tandhälsa är en tandvårdsklinik där de utför all sorts tandvård som exempelvis undersökningar, lagningar, rotbehandlingar, avtagbara och fasta tandersättningar, implantat och bettskenor.

De erbjuder dessutom estetisk tandvård såsom tandblekning eller fastsättning av tandsmycken och har man problem med tandköttet eller en tandlossningssjukdom så finns där en specialutbildad tandhygienist som ger experthjälp. Den som är i behov av tandläkare i Östersund kan kika in på http://www.bjorktandhalsa.se/.