Ridkurser i Stockholm för ökad närvaro

Få aktiviteter är så väl investerade pengar som en ridkurs för ditt barn. På ridskolan får barnet öva på att samverka med andra barn, att lyssna på instruktioner och ta hänsyn. Men framförallt får barnet lära känna djuren och att ta hand om dessa. 

I stallet, tillsammans med hästen, övar ditt barn naturligt på medveten närvaro. För det går inte att stirra i mobilen eller tappa fokus, det känner hästen av direkt och reagerar på. För barn som inte kan ha husdjur hemma kan stallet vara en magisk plats att få komma till.

 

Boka en kurs på stallet

Under en ridlektion får barnen själva rykta, tränsa och sadla sin häst. Kratsa hovarna kan vara lite svårt inledningsvis, men ju tryggare ditt barn blir desto enklare kommer det bli. Att ta hand om hästen och känna sambandet bygger både självkänsla och självförtroende. 

När barnet sitter upp i sadeln är det som om något magiskt händer. Hen blir genast ett med hästen. De lyssnar på varandra och samverkar i en tyst dialog under lektionen. Precis som om de känner av varandra. Under en ridlektion får barnet använda hela sin kropp och även sitt sinne.

 

 

Bra upplevelse för överaktiva barn

Det är ofta så att överaktiva barn kan komma ner i varv och fokusera på ett helt nytt sätt när de kommer i kontakt med en häst. Detta eftersom hästen känner in barnet och anpassar sig till dess energier. Om du känner att ridning skulle vara något för just ditt barn att prova på så finns det en hel del ridkurser i Stockholm att boka. Kontakta närmaste ridskola och ta reda på hur lång kö de har, men även om det går bra att få komma och hälsa på i stallet innan ni anmäler er. Kanske finns öppet hus eller så kan man få testa på ponnyridning.