Så gör du om du misstänker att du har svartmögel i badrummet

Gissningsvis är det många som även i år hade nyårslöften som gällde hälsa, träning och att äta nyttigare. Som alla vet är det lätt att lova något under ett par sekunder, det svåra är att hålla löftet under ett år och längre.

Som tur är så innebär detta med hälsa fler saker än just mat och rörelse – det handlar även om miljön som vi lever i. Hur många har till exempel inte svartmögel badrum hemma hos sig?

Ett enkelt test för hälsan

Ofta så kan det vara tydligt med svarta ränder mellan keramiken inne på badrummet, men det är inte alltid det är så enkelt att konstatera att man har svartmögel. Då får man istället beställa ett enkelt test från mögel-test.se visar om dina misstankar stämmer.
Om så är fallet så finns det behandlingar att ta till. Man ska även se över ventilationen och eventuellt också fundera på att skaffa en luftavfuktare.

För sanningen är att svartmögel kan orsaka rätt mycket problem för oss människor. Har man otur kan man åka på allergier, astma och annat som man sedan kan få leva med under hela livet. För det gäller att komma ihåg att vi bara har en enda kropp – och det gäller att ta hand om den.

Detta är såklart något som vi är medvetna om innerst inne. Det är ju just därför som vi lovar oss själva att vi ska leva hälsosammare varje nyårsafton. Dock så lever vi också i en värld som innehåller mat som tilltalar våra kortsiktiga belöningssystem.
Det är lite som att det hela är viktat mot oss. Ungefär så som casinon som lever på att den stora lejonparten av alla som spelar faktiskt förlorar.

Därför gäller det att se till att man inte kan bli frestad av socker och annat hemma – genom att låta sådana produkter bli kvar i affären.