Fönster

Sätt rätt ögon på ditt hus

Sätt rätt ögon på ditt hus

Nu har vi kommit ur en lite lugnare period – vintern. När ljuset återkom och dagarna blev längre började fingrarna klia lite igen och vi planerar allt som måste göras. Energin är hos de flesta återställd. Nu tänker jag vända mig till dem som funderar på att byta fönster, för det är det många som behöver och som just i detta nu påbörjar sin research kring just fönster. Så för dig som går i sådana tankar – möt våren med nya fönster detta året.

Det är inte så omständligt som det först kan verka. Ett fönster är inte bara en glasskiva i väggen för att du ska kunna se ut, det har många fler funktioner än så. Ljusinsläpp, naturlig vädring, säkerhet och funktionalitet. Man kan säga att de är som husets ögon och skapar därför en personlighet på huset. Därför är det viktigt att ta hänsyn till huset när man väljer fönster, för att helhetsintrycket ska bli bra. Fel fönster kan skapa en känsla av att sätta fel ögon på en människa.

Dina nya fönster ska vara hållbara och ha en viss kvalitet. Dåliga fönster kan hålla i bara några år vilket är alldeles för kort tid när du lägger ner arbete på att byta. Hos www.sparfonster.se är alla fönster av högsta kvalitet där träfönster tillverkas av kärnträ. Du får även alltid 10 års full garanti på alla fönster, vilket är en god trygghet att ha i ryggen.

När du väljer typ av fönster ska du tänka på materialval. Äldre fönster är ofta tillverkade i trä och måste underhållas med jämna mellanrum. Idag är trä-/aluminiumfönster populära och håller bättre mot slitage från väder och vind, vilket är ett bättre val om du vill minimera underhållet på dina fönster.

Med andra ord, utseende, funktionalitet och framtida insatser från dig är bra att tänka på.