pistmaskin

Som pistvakt kör man pistmaskin

Som pistvakt kör man pistmaskin

editorial

Jens arbetade säsong som pistvakt i de svenska fjällen. Eller ja, han var inte så glad för att kallas just pistvakt. Det var alltid folk som anspelade på komediserien med samma namn, med de tre fåniga bröderna som arbetade i byn Svartlien. Den typen av svenska humorprogram var inte precis i hans smak, särskilt inte eftersom han själv ofta häcklades med citat från TV-serien.

Hans arbete var faktiskt mycket seriöst. Det var viktigt att hålla anläggningarna i ordning för alla skidåkare, så att inga olyckor hände. Ja, olyckor hände förstås alltid ändå, men då skulle de bero på korkade stadsbor som inte förstod att ha respekt för naturen. Inga olyckor skulle hända för att han inte skött sitt jobb i alla fall.

 

pistmaskin

 

När det har snöat måste maskinen ut

Natten som gick hade det varit snöfall och Jens behövde därför gå upp extra tidigt. Han skulle ut och köra pistmaskin innan skidgästerna var klara med frukosten. Det vara bara att klä på sig och masa sig ut. Det var fortfarande mörkt och dessutom väldigt kallt ute. Som tur var hade de en modern pistmaskin med kupévärme.

Jens gav sig ut i backarna. Pistmaskinen var väldigt stor – ett riktigt monster. Konstruktören hade i alla fall tänkt på att ge den en låg tyngdpunkt. Sjutton vet hur det annars hade gått i de brantaste backarna. Bara tanken på att den hade kunnat tippa över var en mardröm. Men det var ingen risk med den här maskinen. Skönt.

Senare idag skulle två lyckliga barn få prova att åka med honom i pistmaskinen. De hade vunnit gårdagens slalomtävling i barnbacken. Vad var det med barn och stora maskiner egentligen? Man såg ljuset tändas i deras ögon när de fick syn på pistmaskinen. Fast, om han skulle vara ärlig, så var han nog ett stort barn själv. Det var så kul att köra maskinen.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://din-semester.se/

https://ferieguiden.se/

https://nya-expeditioner.se/

https://resebrevet.se/

https://reseposten.se/

https://rundresan.se/

https://semester-nytt.se/

https://semesternytt.se/

https://semesterposten.se/

https://travelguiden.se/

https://trevlig-resa.se/

https://utflyktsinfo.se/