invaliditetsintyg

Underlätta ditt liv med ett invaliditetsintyg

Underlätta ditt liv med ett invaliditetsintyg

Skador kommer aldrig lämpligt, och inte heller är det något som du går och planerar för. Det är snarare tvärtom, att det händer skador när du absolut inte har tid. När du inte har råd. Och när det är sämsta möjliga tillfälle för att du ska bli utslagen eller få en funktionsnedsättning. Som när du har extra mycket på jobbet. När du ska flytta. Om din partner eller dina barn är sjuka eller också har skadat sig.

Det kan även ske när det är sämsta möjliga tid på grund av din ekonomi. Du har precis köpt en lägenhet. Du håller på att bygga ett hus. Du har precis blivit arbetslös. Eller någon annan situation när du har en pressad ekonomisk sits. Då smäller en skada till så att du måste vara sjukskriven och kanske dessutom behöver extra hjälp, vilket ju pressar ekonomin ännu mer. Och dessutom under en lång tid. För du kanske inte ens återhämtar dig efter din skada.

Ett ekonomiskt stöd

Det finns ett flertal olika försäkringar som kan utbetalas om du skadar dig. Och det är olika beroende på om du skadar dig på ditt arbete, om skadan sker under utövande av en sport, i skolan eller på väg dit eller hem. Det finns även de som betalas ifall du skadar dig på privat tid och om du får några bestående men som ärr eller någon grad av invaliditet. Därför är det viktigt att du har full kontroll över alla dina försäkringar.

Om du skulle få en bestående funktionsnedsättning efter en skada eller sjukdom, så är det klokt att kolla upp om du har en försäkring som kan betalas ut för invaliditet. Har du det så behöver du ett invaliditetsintyg från exempelvis https://www.invaliditetsintyg.se/. Det är ett intyg som kan behandlas minst ett år efter funktionsnedsättningen uppstått, så funktionsnedsättningen säkerställts.