vägglampor

Vägglampor för hela hemmet

Vägglampor för hela hemmet

En vägglampa är en lampa som kan användas på många sätt och fyller stor funktion i hemmet. Nackdelen är att man inte kan flytta runt den som med exempelvis en golv- eller bordslampa, men däremot slipper man lampfötter som kan vara i vägen och rätt placerad är den både funktionell samt blir en snygg inredningsdetalj.

Den kanske mest självklara platsen att använda sig av vägglampor är om man har en lång hall eller korridor i sitt hem. Där är det en fördel att placera flera vägglampor efter vägen för att undvika mörka och dystra partier. Men det finns så många fler platser i hemmet där en vägglampa kan komma till sin fulla rätt. 

En snygg vägglampa gör sig väldigt bra som sänglampa så länge man använder sig av en ställbar armatur. Då får man mer yta på sängbordet till vattenglas, böcker och andra funktionella och vackra detaljer. Vill man inte göra hål i väggen kan man fästa lampan i sänggaveln istället. 

En bänk i köket eller en annan arbetsyta i hemmet blir användbar med bra belysning. Har man inga överskåp där man kan fästa spotlights eller annan belysning så är det riktigt snyggt att istället installera ett par vägglampor över bänken. Med justerbara armaturer blir belysningen ännu mer funktionell. Istället för en golvlampa placerad vid läsfåtöljen så kan en snygg vägglampa vara en användbar och tilltalande detalj, som man dessutom inte behöver besväras av när man ska städa golvet. I badrummet är det snyggt att använda sig av vägglampor istället för (eller för att komplettera) ljusrör och spotlights. Man bör dock kontrollera med en fackman att man kan placera lampan där man har tänkt och att armaturen klarar av fuktiga utrymmen.

Man hittar vackra och funktionella vägglampor på https://www.lampemesteren.se/. Till exempel så finns där Louis Poulsens mycket snygga AJ-lampan, designad av Arne Jacobsen, i flera härliga färger. Hos Lampemesteren är de noga med att endast ta in lampor av hög kvalitet i sitt sortiment och det finns något för alla stilar.