säkerhetsdörrar

Vilken av alla säkerhetsdörrar ska man välja?

Vilken av alla säkerhetsdörrar ska man välja?

Ni har bestämt er för att det är dags att börja tänka på säkerheten. Det har skett väldigt mycket inbrott i er stad och i just ert kvarter den senaste tiden. Ni vill kunna känna att familjen är trygg i hemmet och har därför bestämt er för att skaffa er en säkerhetsdörr. 

Säkerhetsdörrar fungerar lite annorlunda än vanliga dörrar samt att de är uppbyggda på annat vis. Det ni vill ha ut av en säkerhetsdörr är att den ska vara svårare för eventuella tjuvar att ta sig igenom. Men ni önskar ju så klart även att dörren ska vara snygg och passa bra in med resten av ert hus exteriör. 

Snygg och praktisk, en sådan säkerhetsdörr vill ni ha till ert hem. En säkerhetsdörr som håller måttet. De säkerhetsdörrar som görs idag måste genomgå vissa tester för att bli godkända. Man bör se till så att det är en säkerhetstestad dörr man köper och ingenting annat när man handlar säkerhetsdörrar. 

 

 

Vad är en säkerhetsdörr gjord av?

En säkerhetsdörr är antingen helt tillverkad i stål eller bara delvis. Den är alltså starkare och mer motståndskraftig än en vanlig ytterdörr. Själva dörren är starkare och skyddar mycket bättre. Den sitter fast i dörrkarmen på ett speciellt vis som gör den mycket svårare att bryta upp för den som eventuellt försöker. 

Man bör även se till att välja rätt slags lås till sin nya säkerhetsdörr. För om själva låset är dåligt så spelar det ingen roll hur bra dörren är i sig själv. Ett rejält och säkert lås är vad som behövs till den nya säkerhetsdörren. 

En bra säkerhetsdörr skyddar inte bara mot inbrott utan även mot oönskat ljud, buller och brand. Kolla även över sådant när ni ska välja säkerhetsdörr. En säkerhetsdörr ger även en billigare hemförsäkring vilket kan vara bra att veta om.