Betonghåltagning och sågning i Stockholm

Att såga i trä är ganska enkelt, men att såga i betong eller tegel är inte så lätt. Att hugga i sten är ju symbolen för något svårt, nästan omöjligt. Men det finns faktiskt företag med experter som klarar denna svåra konst.

Betonghåltagning i Stockholm är det som gäller, ifall du har en önskan om att göra hål i tegel, sten eller armerad betong. En specialist kan borra, skära och såga även i sådana nästan omöjliga material, och i vissa fall kan det vara nödvändigt. Om man exempelvis ska öppna en tegelvägg för att såga ut en fönsterglugg anlitar man en expert på betonghåltagning. 

 

Bostadsrättsföreningens reparationer

Är du medlem i styrelsen för en bostadsrättsförening i Stockholm kanske du har i uppgift dels att hitta rätt hantverksfolk och dels ansvara för budgeten. Ska ni dra nya rör eller sätta upp räcken i en byggnad av betong, måste det göras av kunnig personal. Prata med ett företag som har specialiserat sig på betonghåltagning. 

Att ta hål i en tegelmur eller i armerad betong kräver kunskaper, rätt verktyg och en hel del yrkesvana, så att resultatet blir bra. Gäller det stora uppdrag, be om en bra offert och låt specialisterna göra det de kan bäst. Det är inget man ger sig på som privatperson, dels för att man inte kan och dels för att man inte vill ta sönder material i onödan.

 

 

Att såga i betong och borra i sten

Hårda material är en verklig utmaning för vilken hantverkare som helst. Men ibland kan det inte hjälpas att en planlösning måste ändras. Man kan ha förvärvat en fin fastighet som har använts för helt andra ändamål och som behöver anpassas till den nye ägarens önskemål. En ny dörr eller ett nytt fönster är inga problem, även om man måste göra ingrepp i en betongvägg eller en tegelmur.