stjärnkikare

Bli ett med naturen

Bli ett med naturen

Vi lever i en tid då vi som art, alltså som människor, i allt större utsträckning upptäcker att vi faktiskt också är en del av naturen. Kanske främst genom att vi har börjat känna av bieffekterna av att länge ha levt som att vi står utanför den – naturen.

Genom att bruka vård jords resurser som om de vore oändliga så har har vi skapat en allt mer ohållbar situation. Det är nog uppenbart för de flesta av oss att det inte fungerar att till exempel ha en stor ö flytandes i Stilla havet. Ja, eller det fungerar ju, men inte när den är gjord av plast som bara skvalpar runt och ökar i omfång för var dag som går.

Något måste göras, och det händer saker hela tiden. Men kanske missar vi det allra mest uppenbara?

Genom att faktiskt spendera tid ute, i skog och mark, så kan vi också hitta tillbaka till känslan att vi är en del av naturen. 

I en tid då snabba dopaminkickar är mer regel än undantag, exempelvis genom bekräftelser från sociala medier, börjar allt fler känna behovet av att varva ner. Och koppla ner. Den växande rörelsen bakom digital minimalism är ett tydligt tecken på detta.

Naturen erbjuder just nedvarning och lugn.

Och det bästa av allt är att den alltid finns där. Tillgänglig och väntandes. Väntandes på att vi ska komma ut och upptäcka den. 
Gå till exempel ut en stjärnklar natt och stirra upp mot skyn. Det är lätt att få svindel, speciellt om du befinner dig utanför städernas light-pollution.

Vill du upptäcka ännu mer av naturen, och stjärnhimlen, med din familj är en stjärnkikare till barn från Kikkertland.se en investering som kommer att ge många fina upplevelser. Det är nästan hypnotiskt att blicka ut i den oändlighet som omger oss, och får oss att känna oss små – och ett med naturen.