kemtvätt

Chansa inte – utnyttja kemtvätt

Chansa inte – utnyttja kemtvätt

Det finns vissa saker man inte riktigt ska lita på. E-post från nigerianska prinsar, Donald Trumps twitterkonto och fiskare vars berättelser om fiskarna de fångat som växer för varje gång de berättar historien. De är samtliga sådant som är rimligt att förhålla sig kritiskt till. 

Sedan har man tvättmaskinerna i klassiska tvättstugor. De är fullständigt opålitliga. Ibland doserar den fel mängd tvättmedel, läcker vatten eller krymper dina kläder. Eller gör någonting helt annat oförutsägbart.

Det kan också vara så tvätten förstörs av den mänskliga faktorn. Att till exempel råka inkludera en röd strumpa i vittvätten kan vara förödande för hela tvättkorgen. Ska man därför tvätta någonting riktigt fint kan det vara en bra idé att lämna in plaggen på kemtvätt. Då kan du lita på att kläderna blir riktigt rena och inte förstörs på kuppen.  

Lätt att vara efterklok

För du vill inte se den dyra tröjan du lånade av din bästa kompis bli missfärgad eller ha krympt till hälften. En tröja som du bara fick låna och som du absolut inte fick lov att förstöra. Du ville ju bara vara snäll och tvätta den innan du lämnar tillbaka tröjan. Nu står kanske hela vänskapen och väger med den förstörda tröjan. 

Det är lätt att vara efterklok, men du borde ha gått till en professionell kemtvätt istället. Där hade de tagit hand om tröjan, tvättat den grundligt och lämnat tillbaka den i nyskick. Dessutom hade kanske vänskapen mellan din och din vän stärkts eftersom du visat hur mycket du brydde dig om att lämna tillbaka tröjan i nyskick. 

Men man lär sig av sina misstag. Nästa gång vet du att kemtvättsalternativet finns och att det inte är värt att chansa. Till den gång du ska låna en tröja vid nästa tillfälle har du här ett tips på vart du kan vända dig: https://www.eriksbergstvatten.se/tjanster/kemtvatt/