fasadtvätt Lund

Fastighetsägare i Lund? Låt proffs fixa din fasadtvätt

Fastighetsägare i Lund? Låt proffs fixa din fasadtvätt

Det är viktigt att tvätta sin fasad för att skydda den mot påväxt i form av exempelvis alger och mögel. Det har tidigare inte funnits en stark tradition av att tvätta husfasader i Sverige men faktum är att påväxt på svenska hus ökar och det har därmed uppstått ett behov.

Milt väder ger ökad påväxt

Det finns experter som anser att det beror på ett varmare och allt mer fuktigt klimat. Milda och fuktiga vintrar bidrar till att alger, mossa och lavar frodas mer än vanligt eftersom de kan fortsätta att växa ända ner till 0-gradig temperatur.

Påväxt skadar fasaden

Eftersom att mögel och alger blivit allt mer vanliga behöver de därmed bekämpas mer frekvent för att de inta ska förstöra fasaden. Det som händer om påväxt får härja fritt på våra hus är att färgen bryts ned i förtid, alger samt annan påväxt binder även fukt och nöter på materialen.

Påväxten gör dessutom fasaden ful genom att den blir grön eller svartbrun och om ingenting görs åt problemet så kan fasaden drabbas av till exempel röta eller svampangrepp. På vintern kan fukten dessutom orsaka frostsprängning.

Rengör innan målning

Du ska vara extra noga med att rengöra fasaden innan den ska målas. Tar du inte bort alger och mögel så kan de växa igenom den nya ytbehandlingen. Det är dessutom viktigt att göra det riktigt noggrant eftersom roten på algerna annars kan sitta kvar vilket leder till att de snabbt kommer tillbaka.

Experter kan hjälpa till med noggrann fasadtvätt i Lund

Det enklaste och mest effektiva kan därför vara att anlita en erfaren firma som vet vilka produkter och metoder som är bäst att använda på just din fasad. Bor du till exempel i Lund så kan du anlita Hustvättarna, de har lång erfarenhet av fasadtvätt och anpassar alltid tvätten efter varje enskilt objekt.