parfym

Håll din hud fräsch

Håll din hud fräsch

De första tecknen på åldrande brukar synas i huden och det är något som är helt normalt och som händer alla förr eller senare. Hudens åldrande är en långsam process och beror på flera olika faktorer där bland annat gener spelar in. Men för att inte huden ska åldras i förtid finns det en hel del saker man kan göra i förebyggande syfte, för att huden ska kännas ung och fräsch längre.

Bland det absolut värsta man kan göra mot sin hud är att röka. Det är inget som är naturligt för kroppen och rökningen leder till att huden blir gråaktig och kollagenproduktionen, som bidrar till hudens elasticitet, minskar. Något annat som skadar huden är att sola för mycket. Att få solsken direkt på huden är visserligen viktigt för kroppens produktion av D-vitamin, men det bör ske med måtta och helst inte direkt mot ansiktet. Om man solar mycket är det därför viktigt att alltid använda solskydd.

Hudens fräschhet handlar inte bara om utseende utan även om doft. Med ett stänk parfym direkt på huden doftar man godare vilket i sin tur bidrar till den där rena, fräscha känslan. Köp parfymer här till exempel. 

Utöver att använda parfym, undvika rökning och solning finns det fler saker man bör tänka på för att ta hand om sin hud så bra som möjligt och känna sig fräsch. Huden bör hållas jämnt återfuktad för att inte torka ut, och man bör även dricka mycket vatten för att inte torka inifrån. Man bör också se till att få den sömn man behöver, äta en varierad kost med mycket grönsaker och undvika att få i sig allt för mycket socker. Även stress bör undvikas i den mån det går då det inte bara påverkar huden negativt utan även resten av kroppen och det allmänna välmåendet.