Flyttfirma

När man byter bostad

När man byter bostad

Att byta bostad kan vara väldigt roligt och spännande, men det är också oerhört mycket som man ska tänka på vid en flytt. För att inte tala om att varje flytt innebär en smärre chock när man inser hur många saker man har och hur tung den där byrån egentligen är. Glatt tar man fram ett par kartonger och tänker att det här blir gjort på ett par timmar, men när en halv dag gått så inser man att det här kommer vara något som man kommer hålla på med i dagar. När man börjar ringa runt till goda vänner för att fråga om de kan hjälpa till med flytten, så verkar alla vänner plötsligt ha väldigt fulla scheman som tyvärr inte går att rubba just på flyttdagen.

 

 

Vänner i nöden

 

Vilken tur då att man kan lyfta luren och ringa en flyttfirma. Om man behöver hjälp med Flytt i Stockholm, eller på annan ort, så finns det hjälp att få både med att bära bohag och allt annat som hör därtill. Kanske vill man ha hjälp att packa kartonger, eller att flytta något som är riktigt tungt, som farmors gamla piano. Det kanske finns behov av att magasinera bohaget en kort tid eftersom det nya boendet inte är klart då det gamla ska tömmas. En flyttfirma kan hjälpa till med att även packa upp kartongerna i den nya bostaden. Dessutom kan flyttfirman hjälpa till med att städa den gamla bostaden, så man i lugn och ro kan installera sig på den nya platsen.

 

Säkerhet och trygghet

 

När man anlitar en flyttfirma så är det viktigt att se till att ett kontrakt skrivs där alla detaljer från flytten och priset specificeras. Det ska också finnas försäkring om något skulle gå sönder under flytten. Anlitar man flyttfirman för flyttstädning så åtgärdar de eventuella missar gällande städningen.