entresol

Vad är en entresol?

Vad är en entresol?

editorial

Ett extra utrymme

Du kanske har hört termen ”entresol” förut, men vad är det egentligen? En entresol är en våning mellan första och andra våningen i en byggnad. För att ett golv ska betraktas som en entresol måste det dock vara mindre än hälften av höjden på våningen ovanför det. Entresoler finns ofta i kommersiella byggnader eller kontorsbyggnader.

image

Flertalet fördelar

Historien om entresoler
Entresoler har funnits i århundraden. De användes för första gången i det gamla Rom, där de kallades mezzaningolv. Mezzaningolv användes för att ge bostäder och företag extra utrymme utan att ta upp värdefulla fastigheter på marknivå. Detta gjorde det möjligt för fler människor att bo och arbeta i trånga stadsområden. Även om entresoler inte längre är lika vanliga i Rom som de en gång var, kan de fortfarande hittas över hela världen.

Användningsområden för entresoler
Entresoler kan användas för en mängd olika ändamål. De används ofta som förvaringsutrymme eller som kontorsutrymme för anställda som inte behöver egna kontor. I vissa fall kan entresoler även hyras ut till andra företag. I detaljhandelsföretag kan entresoler användas för att visa upp varor eller för att skapa ytterligare försäljningsutrymme. På restauranger kan entresoler användas som extra sittplatser eller som privata matsalar.

Fördelarna med att ha en entresol
Det finns många fördelar med att ha en entresol i en affärs- eller kontorsbyggnad. Först och främst ger de företagen ytterligare utrymme utan att ta upp värdefull marknivå. Detta gör dem till en idealisk lösning för företag som ligger i trånga stadsområden. Dessutom kan entresoler hyras ut till andra företag, vilket kan ge en källa till ytterligare inkomster. Slutligen kan entresoler ge en byggnad en touch av lyx och förfining.

Oavsett om du letar efter ytterligare förvaringsutrymme eller om du vill ge din affärs- eller kontorsbyggnad en touch av lyx kan en entresol vara den perfekta lösningen. Om du funderar på att lägga till en entresol i din byggnad, kontakta en professionell entreprenör idag för att komma igång!